muut työt

Mika Anttila on kerännyt mainetta muotokuva-, asetelma- ja kohdemaalauksillaan. Hänellä on ollut kunnia toteuttaa useita tilaustöitä niin arvovaltaisten hengellisten ja maallisten johtajien muotokuvista aina rakennusten interiööreihin.

Muotokuvamaalauksessa Anttila tarkastelee ihmisen persoonaa ja luonnetta, heijastaen sitä kanvaasille. Hänen työnsä on täynnä oivalluksia ja anekdootteja, joilla hän tuo esille kohteen presenssin. Muotokuvamaalaus onkin Anttilalle tapa kertoa ihmisestä subjektiivisen kokemuksen pohjalta yhdistäen sitä objektiiviseen realismiin.

Anttila on maalannut kohdemaalauksia niin historiallisista kirkoista kuin tavanomaisista omakotitaloista. Rakennukset kätkevät sisäänsä tarinan ja juuri tätä tarinaa hän on halunnut tuoda kuvalliseen muotoon. Anttilan kohdemaalaukset eivät ole pelkästään yksityiskohtaisia kopioita todellisuudesta, vaan onnistuvat vangitsemaan sisäänsä taiteilijan mielessä syntyneen narratiivin. 

Asetelmamaalaukset ovat Anttilan teknisimpiä töitä, mutta taiteellinen aspekti on niissäkin läsnä. Näissä töissä taiteilija usein koettaa uusia tekniikoita, joita soveltaa myöhemmin muissa teoksissa. Anttilan asetelmissa heijastuu vahva, vaikkakin hienovarainen symboliikka ja substanssi.